25-12-11

Kerstdags Kortrijk: een ansicht (10)

Elke zondag - ook op kerstdag - een bijzonder prentje, een ansicht van Kortrijk.

kerstman.JPG

De mode is blijkbaar over van die klimmende kerstmannen tegen de gevel. Je ziet er nog een paar in de Stasegemsestraat maar toch veel minder dan de vorige jaren. Zit Blokker door zijn voorraad? Is de Chinese producent overgeschakeld op andere gadgets? Of zijn de mensen die façadeklimmers gewoon beu gezien?

Of is de kerstman zelf ondertussen al lang gearriveerd waar hij moest zijn? Op de hoek van de Vestingsstraat en de Vaartstraat staat er een enorm exemplaar triomfantelijk te glunderen op het balkon van het tweede. Hij is er geraakt!

Enige tijd geleden was hij nog in het gezelschap van een even omvangrijke opblaassneeuwman. Met hun beiden vulden zij het terrasje compleet. Maar wat is er gebeurd? Is die sneeuwpop van het balkon gewaaid - en gewaaid heeft het!? Is hij lek geslagen? Of hebben de bewoners van het gezellige flatje dan toch maar beslist een deel van hun uitzicht over de Groeningelaan open te houden?

Wat er ook van zij, al wie daar passeert - en het verkeer is druk in den boulevard, onderdeel van de Kortrijkse stadsring - krijgt op die manier prettige feesten toegewenst. Kortrijklinksbekeken sluit zich daar met genoegen bij aan.

 

Vestingsstraat kerst 1.JPG

De commentaren zijn gesloten.