04-12-11

Zondags Kortrijk (ansicht 7)

Elke zondag een bijzonder prentje, een ansicht van Kortrijk.

Grijzezusterstraat.JPG

Diksmuide of Kortrijk?

Het is natuurlijk de toren van Kortrijks hoofdkerk maar het kleurenpalet neigt naar de terracottatinten van de stadjes en dorpen van bachten de kupe. Vanuit de hoogte bekeken heeft het Kortrijk van 'creatie, innovatie en design' nog meer van zijn voorvaderlijk uitzicht behouden dan men in de blitse winkelstraten kan vermoeden.

Zelfs het stadscentrum kan dan niet wegsteken dat het is opgerezen uit de klei en wordt recht en droog gehouden door gebakken klei. De donkere accenten van geëmailleerde stormpannen, schaliën en mossen allerhande roepen overigens ook herinneringen op aan het 'Kortrijks aardewerk'. En alle TV-antennes van enkele decennia geleden zijn keurig verwijderd.

Wie van weemoedig stemmend dakenspel houdt, heeft nu een schitterende uitkijkpost op het terras van restaurant La Place, bovenste verdieping winkelcentrum K in Kortrijk.

Grijzezusterstraat2.JPG

Commentaren

En vanop dit terras kijk je ook rechtstreeks binnen bij de buren.

Gepost door: frans.lavaert | 04-12-11

Geen nood, Frans, de verdiepingen aan de overkant van de Steenpoort staan toch leeg. Wonen boven winkels heeft in Kortrijk nooit aangeslagen.

Gepost door: marc | 04-12-11

Zou er al iemand een schilderij gemaakt hebben van dit recent mogelijk gemaakte zicht boven de daken rond de st maartenskerk? Onderste foto: prachtig kleurenpalet.

Gepost door: Tine Lemaitre | 05-12-11

Gelukkig kijken we hier niet binnen in numero 10 van 't Begijnhof.

Gepost door: walter maes | 14-12-11

De commentaren zijn gesloten.