30-04-10

Gratis en gastvrij 1 MEI FESTIVAL in het Begijnhofpark

Voor de achttiende keer nodigt de brede socialistische beweging in Kortrijk jan en allevrouw uit op haar gratis 1 Mei Festival, van 's middags tot 's avonds in het Begijnhofpark. Het programma is veelbelovend. Wordt de recordopkomst van vorig jaar geëvenaard? 

Het eigenlijke muziekfestival begint om 14.30 uur. Achtereenvolgens zijn er optredens van Café Con Leche, The van Jets, Orchestre International du Vetex, Buscemi ft. Squadra Bossa live + dj-set. Meer informatie op www.maydaymayday.be. In de reusachtige feesttent stroomt onophoudelijk bier uit de tappen. En in het grote park met al zijn groene hoeken en kanten zijn er ook een kinderdorp, informatiestands, en exotische en inheemse eettentjes.

Het zou heel erg zijn als de brede socialistische beweging die het festijn op touw zet, geen boodschappen zou laten horen op de internationale feestdag van de Arbeid. Die inhoudelijke opdracht wordt om 14 uur ingevuld door de kameraden Philippe De Coene, Vlaams parlementslid, Chris Van den Bossche, provinciaal secretaris Bond Moyson en Erik Van Deursen, provinciaal secretaris ABVV.

In het Museum 1302 dat met zijn fundamenten in het Begijnhofpark staat, is er een interessante gelegenheidstentoonstelling onder de titel VLAMINGRANT. Je krijgt er een inkijk in historische verhalen over Vlamingen in het buitenland. Het is een terugblik naar de tijden waar hele generaties Vlamingen de armoede en onveiligheid ontvluchtten. Organisatie: Linx+ (de culturele organisatie van de vakbond ABVV).

En natuurlijk steek ik ook weer een rode vlag uit op mijn forum. Deze keer een grenadinerode:

Rood granaatappel21:05 Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.