24-08-09

Kortrijk, 4 september 2009: Kringloopcentrumcomedytour

Ter promotie van de West-Vlaamse kring(loop)winkels, geven Kamagurka en Piet de Praitere in 5 kring(loop)winkels op 3, 4 en 5 september 2009 een Kring(loop)winkelcomedy, zogenaamd een tryout van een ruimere wereldtournee. In Kortrijk is het Piet De Pratere die op vrijdagavond 4 september zijn opwachting komt maken in de nieuwe winkel, Gentsesteenweg 176. Kaarten op voorhand te bestellen in de kringloopwinkel (056 23 29 40) tegen 5 euro (2,5 euro voor studenten).

Voor die campagne is een speciale Kringloopwinkelcomedytoursite gelanceerd. Met filmpjes en avant-premieres, practische info en een kijk achter de tweedehandse kring(loop)winkelgordijnen. Die filmpjes zijn ook op andere regionale sites te bewonderen, waaronder deze.

Voor de campagne deden de kringloopwinkels een beroep op het creatieve bureau VroemVroem van Koen Vromman, naar eigen zeggen een redelijke absurdist. Hij heeft beloofd Kortrijklinksbekeken ook zijn volgende projecten door te spelen. Ja, dat belooft!

Kringloopwinkelcomedy

De campagne van de kringloopwinkels is eigenlijk vooral gericht op de studenten. Zij krijgen een extra kans hun kot in te richten en op te leuken voor twee keer niets, met hergebruikt materiaal. Van 4 september tot 15 oktober krijgen zij 20% korting in alle West-Vlaamse kring(loop)winkels. Een stand-upcomedyavond geeft het startschot van die studentenkoopjesperiode. Kamagurka en Piet De Praitere verdelen het werk.

In Kortrijk is Piet De Praitere, alias Etienne Met-het-open-verhemelte, alias Dikke Gilbert de la Tourette, aan het werk te zien op vrijdag 4 september om 20 uur in de nieuwe Kringloopwinkel, Gentsesteenweg 176. Iedereen is welkom, maar niet-studenten betalen een dubbele entree. Bovendien krijgen studenten ook nog eens een gratis pint.

Zoals bekend, zamelt de Kringloopwinkel in afspraak met de afvalintercommunale IMOG herbruikbare materialen in, waardoor evenveel goederen niet roemloos en vervuilend in de afvalverwerking terechtkomen. Dat is goed voor zowel economie als ecologie. Daaraan gekoppeld schakelt de Kringloopwinkel zich in in de sociale economie en biedt talrijke werkkansen aan mensen die moeilijk werk vinden. Eerder schreef ik er dit stukje over.

Vroemvroem

Met aan vermetelheid grenzend vertrouwen hebben de West-Vlaamse kringloopwinkels en kringwinkels - ten zuiden van de denkbeeldige lijn Veurne-Waregem zijn het 'kringloopwinkels', aan de kust en ten noorden van de demarcatielijn zijn het 'kringwinkels' -, vanzelfsprekend gesponsord door de Provincie West-Vlaanderen, hun promotiecampagne toevertrouwd aan Gentenaar Koen Vromman. De 'artist' - zoals ze in Bissegem zeggen: "'t è nen artis" - heeft daarvoor het bureau Vroemvroem opgericht.

Vroemvroem organiseert naar eigen zeggen tentoonstellingen op maat, ready made feestpakketten en decoratie/animatie van etalages en evenementen. Verder worden esthetisch functioneel absurdistische producten op de reeds verzadigde markt gegooid zoals de Christmass Ball Color Changer. Sinds 2007, de ontdekking van de filmknop op de fotocamera, aldus Koen Vromman, produceert Vroemvroem ook de filmpjes van het Oezbekistaans Filmfonds met onder meer verkiezingscampagne vroemvroem 2007, het actiecomité voor de aankomst op de Blandijnberg en dus momenteel een nieuwe campagne voor de kringloopwinkels.

Aanvragen voor filmpjes en/of tentoonstellingen/feesten/evenementen kunnen per e-mail of op de website. Koen Vromman heeft als hobby "actiecomités oprichten'. Een tijd geleden registreerde hij met zijn Garage-TV-camera de NieuwGentse-Alliantie, een beweging tegen de niet te stoppen West-Vlaamse inwijking in wereldstad Gent. Gelachen - groen! - dat wij gedaan hebben in Kortrijk.

15:04 Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.