30-03-09

VB verliest tegen Wijk Sint-Jan met 250 tegen 1159

VBbeto1

Een slagveld is het niet geworden, de betoging van Vlaams Belang tegen de erkenning van de twintigjarige moskee van Kortrijk op 30 maart 2009. De 250 betogers - er waren meer flikken - trokken kop-in-kas en slogans roepend in het Antwerps, in een ijltempo door de Kortrijkse Sint-Janswijk. Erg welkom waren ze niet. Minstens evenveel mensen vormden een afkeurend publiek. Veel rolluiken waren naar beneden gedaan en aan veel andere vensters hingen affiches zoals 'Zonder Haat Straat' en 'Ik zie u graag' (een actie van buurtbewoners actief in het buurtcentrum V-Tex-poortgebouw). Als het de bedoeling was haat en onbehagen te scheppen in de kleurrijke wijk waarin de moskee, de Sint-Janskerk, café Bloemfontijn en het buurtcentrum V-Tex-poortgebouw is gevestigd, dan is het opzet deerlijk mislukt.

Blijft de vaststelling dat de organisatoren de stadsgemeenschap zwaar op kosten hebben gejaagd. De - overigens voortreffelijke - ordehandhaving kostte stukken van mensen. Tegen 50.000 euro (lage schatting) komt dat op zowat 200 euro per betoger - dik 8.000 frank dus. Het had minder kunnen zijn als de burgemeester het parcours van de betoging niet langs de moskee hadden laten lopen en als het stadsbestuur het buurtgebouw van V-Tex niet ter beschikking had gesteld.

De aanleiding voor de betoging van Vlaams Belang was een aanvraag tot erkenning van de moskeegemeenschap Atakwa, gevestigd in een hangar van een vroegere drukkerij in de volkse Stasegemsestraat.  .

sintjan17

de rest van het stuk komt nog...

ik zie u graag

 

Meer foto's op Achturencultuur. En nog meer foto's op Nieuws.be.

23:51 Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.