30-01-09

Boxing Team Kortrijk koestert ernstige olympische ambities

 Foto Geert Verbeke, Kortrijk

boxing team Kortrijk

Jaroslav Klimenko en Alexander Titov: onthoud die namen. Bij Boxing Team Kortrijk is men beide atleten aan het klaarstomen voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Onlangs werd Alexander Titov kampioen van de boksfederatie van Zuid-Nederland. Boxing Team Kortrijk, de enige boksclub van Kortrijk, heeft zijn uitvalsbasis in het Olympiadestadion van Marke.

Boxing Team Kortrijk is twee amateurboksers aan het klaarstomen om de Belgische kleuren te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Londen (2012). Het gaat om de topatleten Alexander Titov en Jaroslav Klimenko. Zij krijgen een begeleidingsteam dat multidisciplinair is samengesteld door de specialisten van 'Best in Sports', begeleidings- en expertisecentrum voor sport en topsport.

Het is een primeur voor de bokssport in Vlaanderen dat talenten op die professionele manier worden begeleid naar sportieve topprestaties. De bokstrainingen en buitenlandse stages van beide heren gaan gepaard met een geplande opbouw van conditie en kracht, medische inspanningsfysiologie, voedingsbegeleiding, kinesitherapie, aangepaste bewegingstoestellen, mentale bijstand enzovoort.

Inmiddels bewees Alexander Titov (1991, 69 kg) al zijn mogelijkheden op de recente Zuid-Nederlandse Bokskampioenschappen (op 24 januari jl. in sportcentrum Fitland in Gemert). In een taaie kamp tegen de Zuid-Nederlandse kampioen Kenn Cremers van de befaamde Nederlandse boksschool De Amateur, won de Kortrijkzaan van Russische afkomst de finalewedstrijd.

Zijn clubgenoot Edgar Davtian, de oudste van de beroemde Davtianbrothers - Edgar (1986, 70 kg) en zijn broer Parvir (1987, 73 kg) werden in 2007 Belgisch kampioen in hun klasse - verloor in Gemert in een andere finale nipt op punten (een verschilletje van slechts 2 punten) na een spannende kamp tegen Anranik Mirzoyan (van de Nederlandse club Olympia DB), die de gouden medaille behaalde.

Boksmeeting

Boxing Team Kortrijk wordt geleid door een enthousiaste ploeg met onder meer voorzitter Lievin Vanfleteren en secretaris Rudy Dejaeghere, zelf ooit actief bokser in de tijd dat de sport bloeide op en rond de Veemarkt (hij was eveneens lang socialistisch gemeenteraadslid in Kortrijk en zelfs in Marke voor de fusie). De vele liefhebbers die zich in het Olympiadestadion in Marke begeven aan het nobele vuistschermen, doen dat onder leiding van universitair geschoold trainer Igor Klimenko, die na zijn aankomst in ons land het diploma van boksleraar behaalde aan de Koninklijke Belgische Boksbond.

Lees ook mijn eerder stukje. Voor de website van Boxing Team Kortrijk klik hier. Noteer nu al in jouw agenda de internationale boksmeeting georganiseerd door Boxing Team Kortrijk op zondag 4 oktober 2009, om 17 uur in het Olympiadestadion in Marke.

KBT Alexander Titov
Foto Boxing Team Kortrijk

13:55 Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.