05-04-08

De stad wordt hoofdsponsor als KVK naar eerste promoveert

kvk1

De Kortrijkse voetbalclub KVK, virtueel leider in tweedeklasse, maakt kans op promotie naar eerste. Probleem: het Guldensporenstadion voldoet niet aan de eisen die de Kon. Belgische Voetbalbond stelt voor een licentie van profclub. Een onderzoek naar de nodige aanpassingen wijst uit dat er voor ruim 1,5 miljoen euro (exclusief BTW) investeringen moeten worden gedaan. De stad is daartoe verplicht op grond van een overeenkomst van 2004. Maar als de stad de verbouwing op zich neemt, is men gebonden aan de regels voor overheidsopdrachten; dan kan men niet meer klaargeraken tegen volgend seizoen (uiterlijk tegen 15 oktober en 31 december 2008). De Voetbalbond verzet zich tegen enig uitstel. Daarom wil het stadsbestuur KVK zelf de werken laten uitvoeren, onder toezicht van de stad. Daarvoor krijgt de club een extra subsidie van 1.594.389,84 euro. Als er over is, mag de club het houden voor bijkomende verbeteringswerken. Als er te kort is, komen er nieuwe onderhandelingen. In ruil wordt Stad Kortrijk hoofdsponsor, met het stadslogo op de shirts van alle ploegen. En als KVK toch niet promoveert? Dan gaat de verbouwing niet door en dan betaalt de stad alleen het ereloon van de architect.

kvk2

Commentaren

sport Een schande is het als de stad hoofdsponser zouw worden. De taak van stadt is dat het gemeenschaps geld moet dienen voor iedere burger en niet voor die voetballers die al een fortuin verdienen. Als die voetballers dan toch zo gehecht zijn aan hun club dat ze dat dan zelf bekostigen ze verdienen genoeg.
Of is het mechien daarom dat men de waterfactuur zal verhogen.
Men mag toch niet vergeten dat er geen enkele return is, want de supporters worden per bus aangevoerd enterug afgevoerd. want als ze inde stad blijven is het toch maar om alles aftebreken en veel schade te berokkenen.
Dus stad investeer in sport infrastructuur voor iedereen en niet voor die veelverdieners.
m.vr.gr.

Gepost door: phm | 10-04-08

Steffy en de Heilige Voetbal Koe Voor de onaanraakbare Heilige Voetbal Koe hebben de politieke raddraaiers ALLES over. Nu ook de deze van Kortrijk. Voetbal kost nu al een fortuin aan de gemeenschap voor allerhande beveiligingen tegen het tomeloos geweld van het straffeloos voetbalkrapuul. Het is godgeklaagd dat ook de stad Kortrijk zakken vol geld dreigt te vergooien aan een beroepssport waarin de belastingontwijkende spelers (en trainers en managers) vorstelijk betaald worden waarbij de hedentendage gekontesteerde 'te hoge managerslonen' in het niets verdwijnen.
De hypokrisie is totaal en burgemeester De Clerck hangt het ordinair populistje uit om in de gratie te staan van het voetbalplebs hetwelk hij grondig misprijst en verafschuwt.

Gepost door: walter maes | 10-04-08

centrumstad Ik vind dat een centrumstad als Kortrijk het aan zichzelf verplicht is een voetbalclub te herbergen in Eerste. En ik doe niet mee aan veralgemeningen zoals 'alle voetbalsupporters zijn hooligans'. Dat is simpelweg niet waar. De overgrote meerderheid van de supporters zijn mensen met een eerbare hobby. Dat belet niet dat ik ook vind dat de echte boelmakers en herrieschoppers in toom moeten worden gehouden.

Voorts wil ik wel dat de investeringen voor het stadion in alle doorzichtigheid gebeuren, onder controle van het stadsbestur en de democratisch verkozen gemeenteraad.

Gepost door: marc | 10-04-08

Heilige Voetbal Koe Het toenemend voetbalgeweld verpest deze sport en belet of hindert veel 'normale' liefhebbers er heen te trekken. De toegangsvoorwaarden en de regels om aan ticketten te geraken werpen een drempel op, bijna als in een kerncentrale. Maar
tegen het geteisem blijkt geen kruid gewassen.
De zachtzinnige en gepamperde aanpak ('in toom houden') brengt geen soelaas. Er is een uitweg : drakonische celstraffen en boeten. Levenslang stadionverbod. Afschrikwekkende voorbeelden stellen. Het zal rap gedaan zijn. Maar dat zal niet gebeuren. Jongeren zijn onaantastbaar. Ook de kwaadwilligste geweldenaars...

Gepost door: walter maes | 11-04-08

De commentaren zijn gesloten.