16-11-07

Een heerlijke dag in de groene Heulevallei

wm16

Elk jaar vieren de natuurverenigingen de Dag van de Natuur. Met man/vrouw en macht trekt men naar uitgelezen plekken om de natuur een handje toe te steken. Ook in onze streek. Voor dit jaar wordt verzamelen geblazen op zaterdag 17 november, morgen dus, op twee plaatsen in Heule: het natuurgebied de Warande en de Heerlijkheid van Heule.

In heel Vlaanderen wordt komend weekend de Dag van de Natuur gevierd. Natuurpunt vzw zet samen met JNM (Jeugdbond voor Natuur en Milieu) het natuurbeheerwerk in de kijker. Als vrijwilligersorganisatie betrekt Natuurpunt duizenden vrijwilligers bij het beheer van 500 natuurgebieden. Op de Dag van de Natuur wil Natuurpunt iedereen de kans geven om eens in een natuurgebied naar keuze mee aan de slag te gaan. Zo organiseert Natuurpunt afdeling Kortrijk morgen zatderdag 17 november 2007 een plantactie in Heule. Iedereen mag meedoen. Er staat geen leeftijd op. 

De Dag van de natuur in Kortrijk krijgt steun en medewerking van de Provincie West-Vlaanderen, Stad Kortrijk directie Leefmilieu, de Milieuraad van Kortrijk, JNM, Gezinsbond Kortrijk en Heule, de Open Werkgroep Heulebeek, vzw Het Oranjehuis, vzw De Poort en KWB Heule. 

Concreet zullen de vrijwilligers op 17 november ondermeer heggen en houtkanten in het natuurgebied de Warande en op de Heerlijkheid van Heule aanplanten. Op die manier proberen ze meer structuur en variatie in het landschap aan te brengen en meer kansen aan dieren en planten te geven. Een nevenbedoeling van de plantactie is ook mensen samen te brengen en het sociaal project Oranjehuis te ondersteunen dat in de historische hoeve 'Heerlijkheid van Heule' een open centrum aan het uitbouwen is. Zie ook mijn stukje van tweede nieuwjaarsdag 2006.

Start om 9 uur en er wordt gewerkt tot ten laatste 17 uur. Iedereen is welkom, ook voor een halve dag of een uurtje. Laarzen, werkhandschoenen en een spade zullen zeker van pas komen. 's Middags zijn er warme soep en broodjes - Natuurpunt tracteert! Wie meehelpt wordt beloond met een ecologische draagtas vol boeiende informatie en ook heel wat lekkers.

Rendez-vous in Heule: Heerlijkheid van Heule (Zeger van Heulestraat 53) of Warande (ingang bij brugje over Heulebeek).

http://www.natuurpunt.be

http://www.natuurpuntkortrijk.be

http://www.zwvlkoepel.be/DvdN2007.htm

14:15 Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: heule, natuur, natuurpunt |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.