09-06-07

Verkiezingen 10 juni 07: de revanche?

verkiezingen 100607

Een sfeerbeeldje op de vooravond van de verkiezingen.

In de schaduw van de titanenstrijd tussen de drie kandidaat premiers, speelt zich in Kortrijk een nevencompetitie af, tussen Stefaan De Clerck, gedegradeerd kopstuk van de CD&V (6de op de Kamerlijst), en Philippe De Coene (3de op de Kamerlijst voor sp.a-spirit), door De Clerck uit het schepencollege geweerd wegens teveel succes.

De vele Kortrijkzanen die vol ongeloof reageerden op de coalitiewissel van De Clerck na de gemeenteraadsverkiezingen, kunnen daar nu op reageren.

Overigens vond ik in alle debatten Johan Vande Lanotte het redelijkst. Maar tja, de mening van een partijgenoot is geen referentie zeker?

Commentaren

Mat De grijze foto is tekenend voor de matte campagne. Gelukkig hebben de socialisten zich weer een beetje meer geroerd dan de vorige keer (Vlaamse verkiezingen), maar 't mocht toch nog wat uitbundiger. Maar wat een eigenaardige rol speelden de media deze keer. Alleen de drie zelfverklaarde premierkandidaten kregen volop aandacht. De rest was niet meer dan bladvulling. Jammer voor de democratie!

Gepost door: Polo | 09-06-07

Kotrijk weest gewaarschuwd, de revanche van vroemvroem zal zoet zijn !

Gepost door: noel slange | 09-06-07

sossen onder elkaar Natuurlijk telt uw mening als partijgenoot niet in deze. Hoe zou jij nu een objectief oordeel kunnen vellen? Overigens, Marc, heb je nog altijd niet gereageerd op mijn schrijven van Fidel en Hugo, als reactie op uw stuk over 1 mei.

Gepost door: Adelbert | 10-06-07

Met alle sympathie maar Sp.A Kortrijk is echt niét goed bezig.
Na de exit uit het college, nu ook geen Kamerlid meer.

De fout ligt niet bij de Kortrijkzanen, wel bij de socialistische partij.

In alle objectiviteit, Stefaan De Clerck staat er weer. 54.000 voorkeurstemmen vanop de 6de plaats. Il faut le faire!

Gepost door: slk | 11-06-07

tsja, kiezingen! Marc,

De heel zware klap is niet alleen voor de SP.a, maar voor gans Vlaanderen! Het is ongelooflijks hoe recht vooruit is gegaan. Het VB is niet vooruit gegaan, maar lijst 'Dedecker' (VB-light) heeft jammergenoeg goed gescoord. En Groen! heeft het ook niet goed gedaan.

Natuurlijk kwam Johan het redelijkst uit de debatten.... maar ik heb hem wel geen 'linkse' praat horen zeggen. Is dit het probleem niet van de SP.a, ze vissen teveel in de centrumvijver.

Voor de toekomst van K-town.... waarom geen echt progresseve lijst bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen.

Frank,

Gepost door: frank mulleman | 11-06-07

Aan zichzelf te danken Volledig akkoord dat de socialisten die pandoering uitsluitend aan zichzelf te danken hebben. Een beetje meer rekening houden met onze (vroegere) kiezers i. p. v. iedereen professoraal de les te spellen, zou veel helpen.

Nu, ondanks de lamlendige campagne die ze in Brussel hadden uitgedokterd, heeft Philippe De Coene vanuit Kortrijk toch een opmerkelijk persoonlijk resultaat behaald. Jammer dat wij zijn mandaat kwijt zijn: dat wordt zwoegen in de komende twee jaar.

Gepost door: marc | 11-06-07

'links in zak en as'? Ik heb me zojuist een beetje beziggehouden met de 'links' op uw blog te bezoeken. De resultaten waren subliem.... sommige 'blogs' bestaan niet meer of zijn toch niet te consulteren, andere zijn niet meer aangepast sinds het vorige jaar....

Ik zou de 'links' er gewoon verwijderen hoor!
Ik kan het goed begrijpen dat je zelf weinig tijd hebt... maar iedereen studeert nu toch geen 'nederlands recht' zeker...?

Frank,

Gepost door: frank mulleman | 20-06-07

De commentaren zijn gesloten.