01-05-07

1 mei 2007

rood

1 mei festival dinsdag 1 mei ‘07 Begijnhofpark Kortrijk

Gratis, gekleurd en geestig, dat zijn de troeven van één van de boeiendste Vlaamse stadsfestivals. Het feest van de arbeid wordt in Kortrijk in festivalvorm verpakt. Devijftiende editie van het 1 mei festival is opnieuw in het begijnhofpark.

Je mag je dit jaar opnieuw verwachten aan een mix van muziek, animatie, boodschappen van solidariteit, infostandjes, exotische culinaire hoogstandjes,… en dit voor jong en oud. Een deel van de opbrengst gaat ook dit jaar weer naar projecten in Cuba die strijden voor gelijke rechten.

De muziek

De dertien voorbije jaren bracht het festival steevast muzikale kwaliteit naar Kortrijk. Niet de vanzelfsprekende festivalacts, maar artiesten op hoog muzikaal niveau met hun hart op de juiste plaats. Ook dit jaar oogt de muziek bijzonder leuk.

17u30 – 18u15: Gèsman

19u00 – 20u15: Yevgueni

21u00 – 22u15: 'King' Naat Veliov & the original Kocani Orkestar

Sfeerbeelden van Frank Mulleman:Danny

10:42 Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

01/05 Allen naar 't Begijnhofpark!!! Fees' van 't werkvolk. Muziek, eten en drinken, drinken, drinken...

Gepost door: Adelbert | 01-05-07

een fijne eerste meidag... was leuk hier te mogen rondkijken,
groetjes en tot ziens

Gepost door: hartendame2 | 01-05-07

kortrijklinksbekeken Heb gisteren Kortrijk eens van links bekeken. Ik vond het veel mooier dan van rechts. Alleen mijne kop doet er zeer van. Maar dat gaat over.

Gepost door: Bart | 02-05-07

Spieriet Met een beetje spieriet en veel water gaat dat over

Gepost door: Polo | 02-05-07

foto's 1 mei 07 je kan al een 'kleine' fotorepotage vinden op www.bloggen.be/achturencultuur

deze week volgen er nog meer sfeerfoto's.

Frank,

Gepost door: frank mulleman | 02-05-07

Droomland van Fidel De opbrengst van de 1-meiviering gaat naar cubaanse projecten die ijveren voor
"gelijke rechten". En ik die dacht dat Cuba een hooggeprezen linkse modeldictatuur was. Er is blijkbaar nog "werk" aan de winkel.

Gepost door: Adelbert, nachtburgemeester. | 03-05-07

fideel En toch wordt het hardnekkige verzet van het Cubaanse regime tegen het VS-imperialisme in meer en meer Zuid-Amerikaanse staten bijgetreden. De vraag is of Cuba het zoveel beter zou hebben gehad als Fidel en zijn groep indertijd VS- en maffiamarionet Battista niet hadden verjaagd. Uiteraard neen!

Gepost door: marc | 04-05-07

Volksrepubliek Cuba Awél, aan alle linksen! In plaats van de salonrevolutionair uit te hangen, kunnen jullie de nieuwe Ché worden in Zuid-Amerika. En neem de vreemdelingen mee. Dan is het hier ineens goed opgekuist en zijn de anderen van jullie geleuter af!

Gepost door: Dedecker | 06-05-07

Raap Dat is nu eens rechts voor de raap, zie!

Jean-Marie aan het woord?

Gepost door: Polo | 06-05-07

links voor de raap het diktatoriaal kommunistisch paradijs à la Fidel lag ook bij ons binnen handbereik ware het niet dat SS uit H vroegtijdig eieren voor zijn geld koos...
leve de sossen en de graaitaks !

Gepost door: walter maes | 07-05-07

droomland van Fidel en Hugo Kijk Marc, op 3 mei stuurde ik een berichtje waar u op 4 mei op antwoordde. U had het over het Cubaanse regime dat in de rest van Latijns Amerika navolging vindt. En kijk, vandaag in Het Nieuws: "President Chávez laat dissident tv-station sluiten!" Zo is het wel gemakkelijk om geen oppositie te hebben. Dat hebben andere socialistische dictators als Jozef Stalin, Benito Mussolini, Pol Pot, Fidel Castro, Robert Mugabe, Adolf Hitler en andere lieverdjes hem inderdaad al eens voorgedaan! Ik hoop voor de oppositie in Venezuela dat dat heerschap snel gestopt wordt. Ben benieuwd naar uw antwoord!

Gepost door: Adelbert | 28-05-07

De commentaren zijn gesloten.