25-09-06

KVK wil naar eerste en moet dus camera's aanpassen

KV Kortrijk wil naar eerste nationale in de voetbalcompetitie. Voorwaarde daartoe is uiteraard dat de 'kerels' genoeg punten behalen. Maar een koninklijk besluit formuleert een extra voorwaarde: de camerabewaking moet aangepast worden. In plaats van de twee camera's die er nu hangen, moeten er 18 komen. De gemeenteraad ging ermee akkoord dat het stadsbestuur prijs zou vragen bij verschillende installateurs.

KV Kortrijk, die nu in de tweede afdeling van de nationale voetbalcompetitie speelt, wil naar eerste. Ploeg en bestuur komen daar ronduit voor uit. Dat vergt een aantal technische aanpassingen aan het Guldensporenstadion. Zo legt het koninklijk besluit van 22 februari 2006 'betreffende de installatie en de werking van bewakingscamera's in de voetbalstadions' een hele reeks nieuwe regels op. Volgens de toelichting komt die wijziging aan de reglementering er om onruststokers beter te kunnen identificeren.

Momenteel beschikt KVK over twee bolcamera's, een aan elke zijde van de grote tribune. Dat is lang niet meer voldoende. Bovendien zijn beide camera's niet meer zo bedrijfszeker. Voormeld KB eist camera's die het volledige terrein en elk compartiment in detail kunnen filmen, bij dag of bij nacht, in gelijk welke weersomstandigheden. Ook moeten er camera's komen om de ingang en de kantien voor de supporters van de bezoekende clubs in het oog te houden. In elk geval moeten er camera's staan op de plaatsen waar er in het verleden gevochten is.

Die camera's moeten kunnen inzoomen op individuen. De beelden moeten direct kunnen uitgeprint worden en digitaal geregistreerd. Ten slotte is eveneens een onderhoudscontract vereist met een gespecialiseerde firma.

Voor het Guldensporenstadion betekent dat de installatie van een aantal vaste en een aantal beweegbare camera's. Met de vaste camera's kan men in het commandolokaal de ticketverkoop, de in- en uitgangen en de cafetaria bekijken. Die camera's kunnen ook foto's nemen. De beweegbare camera's worden manueel bediend bij incidenten. Op rustige momenten maken zij een virtuele wandeling door het stadion.

In totaal komen er 5 beweegbare bolcamera's (muurmontage, dag/nacht, 26 x optosche zoom), 4 vaste kleurencamera's voor buiten (met auto-irislens), 2 vaste kleurencamera's voor binnen (met auto-irislens), en 7 vaste bolcamera's in vandaalbestendige behuizing. Samen alle toebehoren, registratieapparatuur, printers en commandopost is het een opdracht van 79.769,25 euro (BTW in).

Het stadsbestuur gaat nu prijs vragen bij verschillende installateurs.

Commentaren

Voetbal is commercie Lang geleden mocht ik met mijn vader naar Korijk Sport gaan kijken.
Wat een gezellige boel was dat daar! Ook na het spel, op straat en in de cafés in de buurt. Niemand had behoefte aan camera's. Me zou u voor gek verklaard hebben, met zo'n voorstel.
Maar ik wel nog iets anders zeggen. KVK krijgt veel te veel geld van Stad. Ik probeer dat al geruime tijd uit te rekenen, hoeveel. Om die jaarlijkse sommen dan te delen door het gemiddeld aantal toeschouwers. Slaag er niet in. Teveel verdoken posten in de begroting.
Trouwens het voetbal is al lan geen spel meer. Het is economie. Geen kerntaak voor een gemeente.

Gepost door: Frans.Lavaert | 25-09-06

voetbal Laat die voetballers dat toch allemaal betalen zij verdienen veel. En zij profiter er het meest van.
Niet iedereen is zot van voetbal en wil dat er met geld van iedereen de zot gehouden word.
m.vr.gr.
phm

Gepost door: phm | 26-09-06

komen de reacties uit degenen die het kapitaal de hielen likken... als anti-sportliefhebber kan ik sommige vorige reacties verstaan...
Ik ben zeker ook niet zot van voetbal! Een voor mij is dit nogal zacht uitgedrukt hoor...
Maar Frans toch... was/ben jij geen gatlikker van de Grote Liberale Familie... het Kapitaal in de streek hier? Waarom zitten de VIP-lounges dan vol met uw vrienden... toch niet omdat ze graag voetbal zien zeker maar liever kosten maken. ....! Volgens mij is het de 'gewone en enige' belastingsbetaler die voor 'hun' contacten (flessen champagne, kaviaar en andere zottigenheden,...) betalen. Infeite zou het ingangsticket voor de man uit de straat gratis moeten zijn... want uiteindelijk zijn de werknemers toch de enige belastingsbetalers!
Als we ervan uitgaan dat economie geen kerntaak meer is voor een gemeente... dan stel ik voor dat je ne keer een cursus economie gaat lenen in de biblotheek...

enfin, ga je nu ook de super verzuurde burger uithangen... of ben je echt 'overgelopen'???

Frank

Gepost door: frank mulleman | 26-09-06

onaanraakbare halfgoden
De voetbalverdwazing bereikt een hoogtepunt.
Het geweld op de velden neemt nog toe.
Het wordt tijd dat politiekers zich terugtrekken uit die kuil van geld, geweld en bedrog.
Dat zij die voetbal willen inrichten zelf instaan voor de problemen en de financies. Er wordt op een schandelijke manier met tonnen geld gesmeten naar de onaanraakbare half-goden die op een bal stampen.
Niemand kraait (en zeker de politiekers niet, de hypokrieten) over hun belastingsontduiking via Monaco en andere eilanden van tomeloos financieel genot.
De bacla mag tenslotte het gelag betalen terwijl het geparfumeerd krapuul in de Vip-tenten champagne zuipt in het bijzijn van neukwillige 'hostessen' en de meelopende politiekers.

Wanneer gaat de overheid zich eindelijk eens terugtrekken uit deze poel van geld en bedrog ?

Gepost door: walter maes | 27-09-06

De commentaren zijn gesloten.