03-08-06

Lecot levert brandweerkluizen voor diverse stadsgebouwen

Hoe kun je zien of een stadsgebouw belangrijk is? Kijk 3 meter boven de grond. Als je er een inox deurtje ziet, is het een belangrijk stadsgebouw: daar zit een 'brandweerkluis'. De Heulse firma Lecot mag een pak van die brandweerkluizen leveren en plaatsen, tegen een prijs die bijna 20% lager ligt dan de raming.

Een schitterend idee hoeft niet altijd high tech te zijn. Iemand kwam ooit op het idee om de brandweer een verzekerde toegang te geven tot belangrijke gebouwen door op een afgesproken plaats een kastje met sleutels in te bouwen. Alleen de brandweer kan het openen. De 'brandweerkluis' was geboren, een stevige trend in de hedendaagse brandbestrijding.

Reeds 14 stadsgebouwen zijn met zo'n discreet aangebracht kluisje uitgerust. Het gaat om inox kastjes in de gevel, met een cylinderslot. Alleen de Kortrijkse brandweerkorpsen beschikken over de juiste hoofdsleutel (loper). De plaatsing gebeurt in overleg met de dienst brandvoorkoming van de brandweer. Veelal is dat kastje 3 meter hoog ingewerkt, om vandalisme te vermijden. In die kluisjes vindt de brandweer de nuttigste sleutel van het gebouw in kwestie: zoals van de stookplaats, de liften, de machinekamer enzovoort. Op de begroting 2006 is daarvoor 5.000 euro ingeschreven.

De gemeenteraad zette op 10 april 2006 het licht op groen om dat geld aan te wenden. In uitvoering van die beslissing vroeg het stadsbestuur prijs aan volgende firma's: ABES Demeyere van Zonnebeke, Decabooter Sleutels van Kortrijk, Edwin Multi-Service van Menen, NV Lecot van Heule, A. Duyvejonck-Belaen van Kortrijk, en APlus Security van Menen. Alleen Lecot en APlus deden een offerte.

De firma Lecot van Heule bleek de laagst regelmatige inschrijver te zijn, met een prijs van 4.114 euro, of 847 euro lager dan de geraamde prijs. Lecot kreeg de opdracht dan ook gegund.

Commentaren

brandweerkluis Inderdaad een goed idee, kan heel wat onheil voorkomen!

Gepost door: Adelbert | 03-08-06

De commentaren zijn gesloten.