01-08-06

Uitbaggeren vijver Blauwe Poort definitief opgeleverd

Het is geen geld in het water geweest, de investering voor het uitbaggeren van de vijver van Stadsgroen Blauwe Poort. Na afwerking in het voorjaar van 2005 was het nog even uitkijken of het werk wel goed was uitgevoerd en of bijvoorbeeld de oevers niet inzakten. Thans blijkt dat tot een "definitieve oplevering" kan overgaan worden.

De toegeslibte vijver van het Blauwe-Poortpark aan de Doorniksesteenweg was al lang een doorn in het oog van hengelaars en natuurliefhebbers. Kun je nog van een vijver spreken als die geen halve meter diep meer is? Groenschepen Philippe De Coene, sp.a, had van bij zijn aantreden een beleidspunt gemaakt van de systematische opfrissing van de Kortrijkse parken en groenzones. Op zijn voorstel keurde de gemeenteraad in september 2004 de uitbaggering van de vijver goed.

Het park van de Blauwe Poort vormt het groene hart van een wijk van zowat 600 woningen uit de jaren vijftig. De poort die blauw was, was geen stadspoort maar de, bewaard gebleven, toegangspoort van een historische hoeve van Kortrijk-Buiten. De hoeve, nu een sfeervolle taverne, heeft eeuwenoude wortels. Reeds in 1449 werd op die plaats de vestiging genoteerd van de Heerlijkheid van Steenbrugge. Die stenen brug zal wel over de gracht die de hoeve omringt, gelegen hebben. Precies die gracht is uitgebreid tot de vijver van Stadsgroen Blauwe Poort.

Het uitbaggeren van de vijver werd toevertrouwd aan aannemer BVBA Lavaert van Lauwe. Hij klaarde de klus voor 19.700 euro, BTW inbegrepen.

Commentaren

vijver dan kunnen we daar ook nog eens gaan zwemmen het moet niet altijd voor de vissers zijn he

Gepost door: bjorn | 04-08-06

vissen Een visser vertelt mij dat ondanks het uitbaggeren, de vissen in de vijver aan de Blauwe Hoeve niet overleven. Het zou door de ganzen komen.

De vijver van de KULAK daarentegen, zit vol vis. En dus zijn er slimmerds die vis uit de KULAK-vijver in de vijver aan de Blauwe Hoeve uitzetten. Maar die overleeft daar dus niet.

Ik zou dus zeggen, laat de vis waar hij is, 't is toch geen avance.

Bart

Gepost door: Bart | 07-08-06

De commentaren zijn gesloten.