28-07-06

De stedelijke rattenpakker komt van Roeselare

Zoals eerder al gemeld heeft het stadsbestuur beslist professionele hulp in te roepen bij de bestrijding van de bruine rat. Het ziet er immers naar uit dat er een heuse rattenplaag aan het opkomen is. Er werd prijs gevraagd bij drie gespecialiseerde firma's. De uitslag is nu bekend.
 
Op 16 mei had het stadsbestuur al beslist voor een preventieve en intergrale bestrijding van de bruine rat een beroep te doen op een externe firma. Tot nog toe deden de stadsdiensten dat zelf, maar de bruine rat is aan een opmars bezig. Drie firma's werden uitgenodigd een offerte in te dienen: HUNT pest control systems van Roeselare, Prohygiëna van Sint-Niklaas en Atop van Kortrijk.
 
Alleen de Roeselaarse en Kortrijkse bedrijven dienden een offerte in. Uit het nazicht blijkt dat de bieding van de Kortrijkse firma Atop niet voldoet op technisch vlak. Er wordt namelijk geen voorstel geformuleerd voor niet-giftige bestrijding op plaatsen waar het uitzetten van vergif te gevaarlijk is (bijvoorbeeld in parken).
 
De offerte van HUNT is wel technisch in orde. Maar de firma van Roeselarenaar Wim Vangierdegom lag met zijn prijs wel een pak hoger dan de raming en dan het beschikbare budget. Er werden dus onderhandelingen aangeknoopt en die leidden tot een nieuwe prijs (25.677,41 euro, BTW incluis) die meer dan 300 euro lager is dan de raming en het beschikbare krediet op de begroting.
 
Daarmee waren alle hinderpalen uit de weg geruimd. Het stadsbestuur heeft de opdracht dan ook gegund aan HUNT, Verbrandhofstraat 41, Roeselare tegen voormelde prijs.
 
 
Word je geconfronteerd met hinderlijke ratten, contacteer dan: rap.en.rein@kortrijk.be. De verkoop van rattenvergif in het stadhuis en in de deelgemeenten aan particulieren blijft gewoon doorgaan.

07:16 Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) | Tags: kortrijk, ratten |  Facebook |

Commentaren

opkomende rattenplaag Opkomende plaag van bruine ratten??? Ik dacht dat die al aan de gang was van ergens een najaarszondag in '92!

Gepost door: Adelbert | 29-07-06

rattenplaag Ofwel de schuld van schepen De Coene, sedert hij met de duiven speelt.

Gepost door: Adelbert | 29-07-06

dikke ratten in Bijstand Ik heb gisteren bij valavond een dikke bruine rat door de poort zien glippen van het te slopen Bijstand. Rattenpakker, als de bliksem daarheen!

Gepost door: Bart | 31-07-06

Waarom ?
Waarom zo nodig die rattenbeesten met alle mogelijke middelen (zoals rattenvangers uit Roeselare) moeten verdelgd worden en niet de stinkende en ziekteveroorzakende zwerfkatten en wilde duiven is mij een raadsel.

Heeft men al het advies gevraagd aan Vandenbosch van de belachelijke Gaia's ?
Hebben ratten dan geen (menselijke) gevoelens, emoties ? Hebben ze geen mening ? Zoals die geprivilegieerde andere beesten ?
Twee maten en gewichten ?

Gepost door: walter maes | 01-08-06

daarom Ja Walter, ratten zijn nu eenmaal gedoemd om bestreden te worden. Waarschijnlijk omdat ze bruin zijn. (grapje!)

Gepost door: Adelbert | 01-08-06

zwerfkatten en wilde duiven Tja, dat wij ratten maar vies vinden is niet de schuld van Gaia, maar is cultureel bepaald. Waarom dat zo is? Lees eens Das Zivilationsprozess van Norbert Elias. Zo weet je meteen ook waarom we geen scheten laten in het openbaar. Of toch niet hoorbaar.

De stad onderneemt ook tegen zwerfkatten en wilde duiven acties. Sommigen denken dat het beter is ze te liquideren dan ervoor te zorgen dat zijn zich niet meer kunnen voortplanten. Ze houden daarbij geen rekening met de overlevingsreflex van levende wezens in gevaar. Walter zou als babyboomer beter moeten weten.

Gepost door: Bart | 01-08-06

Op grootmoeders wijze De zaak van de onaanraakbare zwerfkatten en wilde duiven is een heikele kwestie.

Er is een uitweg : meedogenloos verdelgen.

WILDE STADSDUIVEN :

- afschieten
- vergassen
- nek omdraaien

ZWERFKATTEN :

1) Schepen Koçak van Beringen pleit voor het laten creperen van zwerfkatten van de honger. Het resultaat is er.

2) Leuven, de methode Tobback : beëdigde stadskattenvangers plaatsen her en der vangkooien in de stad. De gevangen katten worden allemaal kort en goed geëuthanaseerd. Heel efficiënt.

3) De Limburgse aanpak : Een op twee katten die in een dierenasiel belanden, komen er niet meer levend uit. Ze worden doodgespoten.
Geen haan kraait ernaar.

4) Op Grootmoeders wijze :
Gratis uitdelen van vangkooien aan de bevolking. Iedereen mag naar hartelust katten vangen en daarna ermee zijn goesting doen.
Verdrinken, doodknijpen, levend begraven, met de kop tegen de muur slaan, doodschieten, vergiftigen, decapiteren, wurgen of in de stoofpot.

De softe aanpak (steriliseren en castreren) biedt geen soelaas.
De katten blijven veel te lang leven en blijven maar aangroeien.
Alle katten onvruchtbaar maken is een illusie.

Maar Roeselaarse rattenvangers hebben een kwalijke reputatie : ze vangen en heimelijk als wilde konijnen laten opdienen aan de Kortrijkse bourgeoisie.

Een wandaad.

Gepost door: walter maes | 02-08-06

Oma Sadist!

Gepost door: Mireille | 02-08-06

De Markies en Mireille Laten we Mireille, ooit prooi van de beroemde Markies, zelf aan het woord op haar weblog :

"Om half acht belde hij aan, en werkelijk, er stond een leuke vent voor me. Twinkelende oogjes, zeer opvallend, groot postuur, en ook nog aantrekkelijk, en van een acceptabele leeftijd en ik zag mezelf al heerlijk wegdromen in de armen van deze knuffelbeer.
Ik luisterde geduldig naar hem, wachtend op de verrassing die ongetwijfeld zou komen. En die kwam!
Zijn vorige relatie had veertien jaar geduurd. De eerste tien waren perfect geweest. De laatste vier een hel. Er bleek een rasechte sadist naast mij op de bank te zitten. Met dezelfde twinkelende ogen vertelde hij me zonder blikken of blozen hoe hij zijn vriendinnetje NAALDEN door haar rugvel had gestoken, en, het kan nog veel erger, ook door haar schaamlippen! Daarna kreeg ik een pleidooi over het plezier van pijn, en de aanmaak van endorfine.
Ik bleef alert, en legde de Markies uit dat ik er niets van begreep.
Hoe kun je nou plezier beleven aan de pijn van de ander die je notabene je geliefde noemt?
Toen begon hij me alles tot in de kleinste details uit te leggen. Ik was niet geschokt, wel verrast, en hield voet bij stuk dat dit voor mij onbegrijpelijk was.
Ik realiseerde me dat, zolang er vrouwen zijn die hier aan meewerken en hierin blijven geloven, dit soort mensen blijven denken dat het de normaalste zaak van de wereld is."

Gepost door: walter maes | 03-08-06

Het kwettert in de duiventil De ooit zo verguisde design duiventil aan het Muziekcentrum zit vol leven en goesting. De methode van het vervangen van duiveneieren door plaasteren replica's doet goed haar werk.

Het is bijna een metafoor van een politieke langetermijnvisie die door a-politieke kortetermijndenkers werd afgeschoten.

Zal het stadsbestuur het aandurven om de ooit geplande tweede design-duiventil op het stadhuis te plaatsen? Ze zou alvast een stuk minder kosten, gezien er geen ontwikkelingskosten en studies meer moeten aan te pas komen.

Bart

Gepost door: Bart | 12-04-07

Het kwetteren van Bart Maar zo je wil, mon cher Bart, is er nog een veel betere methode : de methode Tobback.

Waarvoor, in 's hemelsnaam, hebben we anders een euthanasiewet ?

Gepost door: walter maes | 13-04-07

De commentaren zijn gesloten.