08-07-06

Colruyt mag parking uitbreiden tot binnenstadsring

De Kortrijkse vestiging van Colruyt, gelegen tussen de Sint-Sebastiaanslaan en de Aalbeeksesteenweg, mag zijn parking uitbreiden in de richting van de Minister Tacklaan, de binnenstadsring. Daartoe gaat een gewezen koetshuis, waarin achtereenvolgens de jeugdclubs De Weerstand en Bledi huisden, tegen de vlakte. De haagjes blijven staan.

De Colruyt is in Kortrijk is ingericht boven een half ingegraven parkeerkelder. Toch zijn er blijkbaar geen parkeerplaatsen genoeg. Daarom wil het grootwarenhuis een extra parking op het aanpalende perceel dat tussen de winkel en de Minister Tacklaan ligt. De wijk achter het station is gekenmerkt door een dichte verwevenheid van stedelijke functies. Samen met het nog altijd ontbreken van een pendelaarsparking veroorzaakt dat daar een te hoge parkeerdruk.

De grond die Colruyt wil innemen is thans een tuin, van de straat afgesloten door een haag en een tuinmuurtje. Tegen het Colruytgebouw aan staat nog een gebouw dat tot voor kort als jeugdclub werd gebruikt. Jeugdhuis Bledi ging daar van start als een initiatief om jongeren uit families van Noord-Afrikaanse herkomst in het verenigingsleven te introduceren. Bledi heeft ondertussen zijn intrek genomen in het jongerenontmoetingscentrum in de Filip van de Elzaslaan.

Vanop de Minister Tacklaan gezien is het te slopen gebouwtje nauwelijks te zien. De afbraak zal dan ook niet opvallen. Op hetzelfde terrein staat ook nog een eengezinswoning. Het is de bedoeling die te behouden en af te schermen van de parking met betonplaten een een groenstrook. De woning krijgt nog voldoende tuin om verhuurd te kunnen worden als stadswoning.

De nieuwe parking zal verbonden zijn aan de bestaande onder de winkel. De parkeerplaatsen worden geplaveid met waterdoorlatende klinkers. De bestaande haag wordt gespaard en versterkt met enkele extra hoogstammen - er staat al een prachtige ceder.

Voor dat plan kreeg het grootwarenhuis uit Halle een bouwvergunning. Daarin wordt gepreciseerd dat de 'ingetekende groenzones' in het eerstvolgende plantseizoen na voltooiing van de parking moeten aangeplant worden. "Het niet naleven van deze voorwaarde zal beschouwd worden als een bouwmisdrijf".

 

Commentaren

=^..^= ik heb er iets over gelezen, nieuw beleid voor soc. woningen enzo..... dat komt mij goed uit!!!! ;-)))) Hopelijk duurt het geen jaaaaren vooraleer ik aan de beurt ben.....

BTW... Ik woon aan het groeningemonument en in dat park zijn alle banken reeds vernieuwd..... natuurlijk met 11 juli in het vooruitzicht hé.

Gepost door: Talleke | 08-07-06

De commentaren zijn gesloten.