30-06-06

Werken met ontbloot bovenlijf is verboden

Zware lichamelijke inspanningen moeten leveren op warme zomerdagen zoals vandaag is geen lachertje. In akkoord met de vakbonden heeft het stadbestuur een aantal maatregelen genomen om stadspersoneel dat in de zon of in warme ateliers moet werken, te beschermen.

Met de zomer in aantocht heeft de interne dienst preventie en bescherming op het werk van het Kortrijkse stadspersoneel een werkregeling uitgewerkt die de stadsarbeiders de grootste hitte moet besparen. Die werkregeling kreeg het akkoord van de vakbonden (CCOD, ACOD en ACLVB). Uiteindelijk hebben ook de opperbazen, het stadsbestuur, de regeling goedgekeurd.

Het gaat om een regeling voor werknemers die zware fysieke inspanningen moeten leveren in de zon en in de hitte. Daaronder zijn begrepen de arbeiders van de dienst evenementen (directie cultuur), die van de cel groen en de cel 'net tot en met' (directie leefmilieu), de arbeiders van de directie mobiliteit (openbare werken), en de arbeiders van de stadsgarage (directie facility).

Zij mogen komen werken op momenten waarop zij de ergste hitte kunnen vermijden. Het komt erop neer dat ze vroeger mogen beginnen (om 6 uur) en vroeger mogen stoppen (14 uur). Hun 'middagpauze' verschuift naar 10-10.15 uur. Die regeling geldt bij temperatuursvorspellingen van minstens 30°C gedurende minimum twee opeenvolgende dagen, in de periode van 15 mei tot 15 september.

Werken op vervroegde werkuren is niet altijd te regelen. Bepaalde diensten in open lucht moeten blijven draaien, zoals de containerparken en het open zwembad. Voor die personeelsleden zijn er enkele voorzieningen zoals extra rustpauzes en voldoende en gekoelde drank (niet-alcoholisch). Zij krijgen petjes aangereikt en voldoende T-shirts.

In het algemeen worden de chefs opgedragen om hun personeel zoveel mogelijk in de schaduw te laten werken. En ten slotte is er, gelet op de risico's van bovenmatige blootstelling aan de zonnestralen, een absoluut verbod ingevoerd om te werken met ontbloot bovenlijf.

Commentaren

Topless Gelukkig is de Stad geen eigenaar van Het Vliegend Tapijt op de baan naar Aalbeke

Gepost door: Fieloe | 30-06-06

fieloe Ah gij fieloetje!!!

Gepost door: Adelbert | 01-07-06

HET VLIEGEND PAARD ?
Fieloe bedoelt eigenlijk HET VLIEGEND PAARD bij Stefanie en Yves.

Daar waar boer Clerk en zijn Habbekratsers thuis zijn.

Gepost door: walter maes | 05-07-06

Vliegen Wat daar toch allemaal niet rondfladdert op de Rodenburg!?!

Gepost door: Filoe | 05-07-06

fladderen Look who's talking!!!

Gepost door: Adelbert | 06-07-06

ontbloot bovenlijf Onlangs zag ik enkele dames aan het werk met ontbloot bovenlijf! Ik vraag me af waarom het niet mag. 't Was anders wel de moeite om zien!!!

Gepost door: Adelbert | 03-08-06

De commentaren zijn gesloten.