18-05-06

De stad kan weer strepen trekken op het asfalt

De stad heeft een nieuwe machine aangekocht om wegmarkeringen te schilderen. De vorige was kapot. Dat lijkt een detail, maar ook de kleine zaken in het stadsbeleid hebben soms voelbare gevolgen. Vorige maand nog was de Fietsersbond verre van tevreden. Door versleten markeringen was een fietspad onveilig geworden. Op hun melding kregen zij te horen dat de stad niet kon ingrijpen omdat de stedelijke wegmarkeringsmachine de geest had gegeven. Dat probleem is nu van de baan.

De gemeenteraad van april had het licht op groen gezet voor de aanschaf van een nieuwe wegmarkeringsmachine voor de directie Mobiliteit en Infrastructuur. Bij vier firma's werd prijs gevraagd: BVBA Viakan - Beersel, BCA - Ternat, Wolters - Diest en Nortraco - Brussel. Alleen Viakan reageerde met een offerte.

De prijs van Viakan voor die machine bedroeg 78.291,84 euro (BTW inbegrepen). Dat is ruim onder de raming van 81.000 euro. Omdat het aanbrengen van wegmarkeringen niet altijd de gezondste klus is, werd het advies gevraagd van preventieadviseur Dirk Sagaert. Ook hij gaf zijn goedkeuring. Het stadsbestuur besliste dan ook dat BVBA Viakan de machine mag leveren.

Het bestek had nog een staartje. De indieners van een offerte mochten ook een voorstel doen voor een onderhoudscontract van 5 of 10 jaar. Viakan gaf echter alleen prijs op voor een onderhoudscontract van 3 jaar. Die prijs was dubbel: eentje voor 'normaal' gebruik (7.590 euro zonder BTW) en een voor 'intensief' gebruik (12.900 euro). Dat was niet zoals gevraagd en dus moeilijk naar juiste waarde te schatten. Bovendien was de uitleg - hoe erg voor de Guldensporenstad - eentalig Frans. Het stadsbestuur pakt uit met de beginselen van behoorlijk bestuur om niet in te gaan op de offerte voor onderhoud.

Met een machine alleen kan de stad nog geen strepen trekken op het straatdek. Er is ook nog verf nodig. Voor die wegenverf is een heuse aanbesteding gehouden. De laagste regelmatige inschrijver was NV Trafiroad van nazareth-Eke. Met een aanbod van 29.738,78 euro, BTW incluis, lag de Oost-Vlaamse firma 5,3% onder de raming. Laat dus maar komen die verf. 

Zie ook: http://www.viakan.be

Commentaren

hallo ik ben op zoek naar weg markerig machine laat mee weet aub

Gepost door: rachid | 26-02-10

De commentaren zijn gesloten.