18-02-06

Tony Sandler komt voor viering 50-jarige carrière naar Kortrijk

Foto: Tony Sandler bij Sammy Davis Junior
 
Tony Sandler - kandidaat ereburger? - komt voor de viering van zijn vijftigjarige variétécarrière naar Kortrijk. Er is op 12 mei een concert in de Stadsschouwburg en hij krijgt een officiële ontvangst op het stadhuis.
 
Tony Sandler had ooit een villaatje in de Gouden Rivierlaan, toen Kuurne, nu Kortrijk, met de toepasselijke naam 'Doremi' Afkomstig van Lauwe (1933) en begonnen als sopraantje in het internationale kinderkoor 'Les Petits Chanteurs de la Croix de Bois', maakte hij als charmezanger een spetterende carrière in de Amerkaanse wereld van big band en cabaret. Samen met Ralph Young - ondertussen met pensioen - schitterde hij in tal van populaire TV-shows. Hij heeft een ster in de 'Walk of Stars' in Palm Springs. Sinds 1963 woont hij in de Verenigde Staten.
 
 
Op vrijdag 12 mei 2006 komt hij speciaal naar Kortrijk voor een jubileumconcert, georganiseerd door Tom Bauwens van Europmedia bvba, Marke. Het belooft een echte Amerikaanse show te worden met een 16-koppig gelegenheidsorkest, samengesteld door de Belgisch-Nederlandse jazzpercussionist Jan De Haas. De big band staat onder leiding van Amerikaan Dave Gross, die 'musical director' is van o.m. Shirley Bassey, Englebert Humperdinck en Rod McKuen.
 
 
Het wordt een programma met swingende variéténummers van Cole Porter, Irving Berlin, Gershwin, Maurice Chevalier, Aznavour, Jacques Brel, en andere legenden. Om 20 uur in de Stadsschouwburg.
 
 
De beroemde zanger krijgt op dinsdag 9 mei om 12 uur een officiële ontvangst in de Oude Schepenzaal van het stadhuis van Kortriijk. Zijn komst wordt aangekondigd op een persconferentie die aansluit op de wekelijkse persontmoeting van het stadsbestuur, op 2 mei. Het concert wordt bovendien opgenomen in Kortrijk Bruist.
 
 

Commentaren

Graag had ik een E-mail adres van Tony Sandler. In de vorige eeuw, de vijftiger jaren traden wij samen heel vaak op in Vlaanderen. Wij ( mijn jongere broer Walter en ik ) waren een zang en accordeonduo en waren eveneens aangesloten bij het Benelux theaterbureau van Robert Bylois.Met Tony Corsari, Jean Walter en ook vaak met Tony Sandler stonden wij op vele podia in Vlaanderen. Daarom deze oproep!
Beste dank en groeten uit Vlaanderen!
Herman

Gepost door: Herman F. DE BISSCHOP | 11-12-10

De commentaren zijn gesloten.