22-12-05

Kortrijks productiehuis voor natuur deelt uit


Gratis e-cards bij 2picture.com! Volgend jaar de doorbraak van dit productiehuis voor natuur?

 

De Kortrijkse natuurfotograaf Tom Linster en de auteur Geert De Kockere starten ‘2picture.com’, een ‘productiehuis voor natuur’. Ze verklaren dat het een ‘reclamebureau voor de natuur’ zal worden. Volgend jaar pakken zij uit met postkaarten, posters, kalenders, publicaties, presentaties, litenatuurtjes, reclame, relatiegeschenken, natuurpaden, tentoonstellingen, teksten, puzzels, speelkaarten, visitekaartjes, fotoreportages, ateliers, voorstellingen, beeldarchief, enzovoort.

 

Ze lanceren hun project met een serie gratis e-cards met schitterende natuurfoto’s. Je kan ze gebruiken om nieuwjaars- en andere wensen door te mailen: http://www.2picture.com.

 

 

Tom Linster heeft naam gemaakt als natuurfotograaf. Net zoals in 2004 won hij ook dit jaar een hoofdprijs in de Argus Fotowedstrijd van de KBC (met medewerking van Aminal), deze keer in de categorie ‘Natuur in de achtertuin’ met zijn foto ‘Zachte explosie’. Eerder trok hij dia’s met een Nikon F-70, maar in 2004 is hij overgestapt naar de digitale fotografie. Als je wat meer persoonlijke gegevens zoekt op zijn website, ben je er aan voor de moeite: je vindt er slechts een liedjestekst van Steve Miller.

 

Van Geert De Kockere vind je dan weer gemakkelijk een ganse biografie op het www. Ook hij is van in de wieg geboeid door de natuur. Voor hij voltijds van de literatuur begon te leven, was hij beroepsjournalist bij De Standaard-Het Nieuwsblad. Met zijn poëzie en prozawerk behaalt hij geregeld een prijs, vooral in de categorie kinderliteratuur. Zo kreeg hij voor ‘Asjelieft’ de Plantin-Moretusprijs voor het best vormgegeven kinderboek van 2004. Je zou kunnen verwachten dat hij het schrijvende deel van het natuurduo zal zijn, maar hij is zelf ook een gepassioneerd natuurfotograaf.

 

Zie ook: http://www.tomlinster.beCommentaren

Man bijt Hond Marc,

Als je meer wil zien van Tom's werken, moet je regelmatig kijken naar "Man bijt Hond".

Groeten,

Bart

Gepost door: Bart | 23-12-05

De commentaren zijn gesloten.