30-10-05

ZONDAG 30 OKTOBER 2005: Byzantijns Kortrijk

Een niet-gekend bouwkundig juweeltje in Kortrijk: de kapel van het Heilig Hart in de Budastraat. Je waant je in Istambul. Mijn vader (86) was er ooit misdienaar. Hij had er twee tantes, zusters, die verpleegster waren in het ziekenhuis. Thans is het een bejaardentehuis gekoppeld aan serviceflats.
 
Dit onvermoed Kortrijks plekje is maar half toegankelijk. Je moet in de Budastraat de ingang van het rustoord binnengaan, de cafetaria passeren en het sas naar de binnenplaats.
 
"Later meer over dat merkwaardig stuk erfgoed" schreef ik op 30 oktober. Ondertussen heb ik overal gezocht, maar niets gevonden. Ook erfgoedspecialisten weten er niets meer over dan dat de kapel zou gebouwd zijn kort na de tweede wereldoorlog.
 
DAAROM EEN OPROEP: WIE KAN MIJ MEER GEGEVENS BEZORGEN OVER DIE NEO-BYZANTIJNSE PAREL? Reageer of mail. Bedankt bij voorbaat.

Commentaren

Geboren Ik werd er geboren en mijn vader stierf er. Hij was dement. Hij zat er ongeveer een maand toen ik 41 was. Mijn moeder zei tegen mijn vader: 'Jaja, onze zoon verjaart vandaag. En zeggen dat ik hier 41 jaar geleden ook lag. En mijn vader antwoordde: wat lag jij hier toen te doen?

Gepost door: Microman | 01-11-05

De commentaren zijn gesloten.