25-10-05

Die rijke mensen ocharme

Soms krijg je toch wel grappige brieven op je desk in de gemeenteraad.
 
Alle gemeenteraadsleden van Kortrijk (41) kregen een persoonlijk schrijven van Nele Matthieu, van de firma NV Inho, 1140 Brussel. De sympathieke spring-in-het-veld stuurt ons exact 5 zinnetjes. Centraal verzoek: "Wil zorgen dat de rijke mensen uit het rand- en verzorgingsgebied Kortrijk terug snel binnen en buiten kunnen rijden". Ze voegt er aan toe: Dat kunnen ze in Roeselare, in Waregem en in Rijssel [sic]. Concreet wil ze dat de autoluw gemaakte Grote Markt en het Vandaelepleintje helemaal opnieuw voor parkerende auto's zouden opengesteld worden. Ze stopt er een kopie bij van een interview uit het UNIZO-blad ZO-magazine met trendwatcher -- ik schreef bijna Kortrijkwatcher, maar dat is een andere -- Herman Konings, die pleit voor runshopping.
 
Toch ontroerend dat er nog iemand durft op te komen voor de 'rijke mensen'. Een kameraad van mijn fractie, Germain Coelembier, verslikte zich bijna in zijn glas water toen hij het episteltje las. Hoe lastig hebben de rijke mensen met hun snelle 4x4's het niet in vergelijking met bijvoorbeeld al die metaalarbeiders die het brugpensioen aan hun neus zien voorbijgaan.
 
Wat de grond van de zaak betreft, slaat het wicht de bal helemaal verkeerd. In Kortrijk is geen sprake (meer) van enig parkeerprobleem. Onder de Veemarkt, aansluitend aan het winkelwandelgebied, kun je altijd je wagen stallen in de grote en luchtige ondergrondse parking van de stad. Het eerste uur is dat zelfs gratis! En nog geen maand geleden kochten wij met de stad de private parkeerkelder onder het Schouwburgplein; dat is op 50 meter van de Grote Markt. Ook daar komen nu veel redelijker parkeertarieven, zodat niet alleen de rijke mensen maar ook de doorsnee mensen hun auto kwijt kunnen in het hart van de stad.
 
Zelfs bovengronds kun je in de drukste perioden na enig zoekwerk zo vlug je auto achterlaten op een reglementaire plaats, dat je er met de fiets of de bus niet eerder kunt geraken -- ik weet niet of ik dat goed moet vinden; voor het milieu en de gezelligheid in de stad zou je toch maar beter niet met de wagen naar het centrum komen --.
 
Schepen voor mobiliteit Guy Leleu verklaart tot in den treure dat je in geen enkele andere Vlaamse centrumstad zo gioedkoop kunt parkeren als in Kortrijk. Het is niet omdat hij van een andere partij is, dat ik hem geen gelijk kan geven.
 
Nele, meisje, je hebt het interview met trendwatcher Herman Konings overigens niet goed gelezen. Bij zijn praktische tips voor winkelcentra staat letterlijk: Blijf ethisch en ecologisch correct, verkoop geen 'truken van de foor'.

Commentaren

rijke mensen
Mogen 'rijke mensen' nog een mening hebben zonder belachelijk gemaakt te worden ?
Niet dus volgens de 'Kortrijkzanen van links'...

Hoe zouden beroepspolitiekers, het leger van overheidswerkers, werklozen enzovoort aan hun boterham geraken zonder de afdracht van de 'rijke mensen', merendeel zelfstandigen ?

De rijken aan de macht !

Gepost door: walter maes | 30-10-05

rijke mensen Natuurlijk mogen 'rijke mensen' een mening hebben. Maar ze hoeven niet zielig te doen. En al hun geld geeft hen nog niet het recht het verwende kind uit te hangen. De stad is van iedereen, niet alleen van de 'rijke mensen'.

Gepost door: Marc | 31-10-05

de rijkaards Ook 'de rijken' hebben het recht zielig, kinderachtig, onnozel te doen of het verwende kind uit te hangen.
Rijkaards hebben niet meer rechten MAAR OOK NIET MINDER.
Hebben ook zij niet het recht zich belachelijk te laten maken ?

En WIE is er eigenlijk 'rijk' ?

Zijn er ook 'rijken' van links ? Degenen die links denken en rechts leven !


Gepost door: walter maes | 31-10-05

De commentaren zijn gesloten.