23-10-05

Beetje geduld

Morgen, maandag 24 oktober 2005, zowel politieraad als gemeenteraad in Kortrijk. In beide heb ik een interventie te doen. Dus geen tijd om onmiddellijk een voldragen tekst te posten. Maar wacht maar! Dit wordt een lokaal politiek feuilleton. Een beetje geduld.

Commentaren

Veel geduld Met politici hebben we veel geduld. We kunnen wel niet anders.

Gepost door: Microman | 23-10-05

Oeps! Pas op het web en al een reactie!? Dat belooft. ;)))

Gepost door: marc Lemaitre | 23-10-05

Marc Lemaitre Uit de Goedendaglaan 69 in Kortrijk. Sjieke straat voor een simpele socialist.

Gepost door: Kingkong | 23-10-05

Rechts Links bestaat niet in Kortrijk. Kortrijk is een rechtse stad.

Gepost door: Rechts | 23-10-05

Sjieke straat? Ja, de Goedendaglaan is een heel sjieke straat: meer dan 200 huisnummers en allemaal leuke buren in een verkaveling met rijwoningen uit de jaren 30. Ook de sociale woningen hebben voortuintjes. Zopas hebben wij nieuwe laanbomen gekregen, na 70 jaar mocht dat wel eens: esdoorns in het ene stuk, meidoorns in het andere en een unicum in Europa: 80-jarige knotwilgen in het laatste stuk. Mijn sjieke villa heeft een gevelbreedte van 5 meter, juist genoeg om mijn wagen voor mijn deur buiten te laten slapen.

Gepost door: marc Lemaitre | 23-10-05

Averechts "Ze zijn niet rechts, ze zijn niet links, ze zijn averechts" zei CVP-burgemeester Lambrecht lang geleden bij een actie van een club rebelse jongeren waar ik deel van uitmaakte.

Zou rechts Kortrijk wel willen: dat links er niet bestaat. Links bestaat wel degelijk en vormt zelfs mee de meerderheid in het bestuur.

Gepost door: marc | 24-10-05

Poliziek Tof hé, politiek. Ik snap het nog altijd niet. Je moet inderdaad heiliger zijn dan de paus, in een rijhuisje met 5 meter gevelbreedte wonen om je credibiliteit te bevestigen. Anderzijds, als je huisje slechts vijf meter breed is, dan ben je er nog niet in geslaagd in een huisje van 10 meter te wonen, en dan is je huisje te bescheiden voor het pretentieuze Kortrijk, dat altijd vooruit wil. Snap je? Je kunt gewoon niet goed doen. Want dat is wat niet werkt aan de politiek: eerst moet je jezelf gaan verkopen om de mensen ervan te overtuigen dat je goed voor hen zult doen. Dus moeten de mensen je ook op je soortelijk gewicht wegen. Je aan een grondige analyse onderwerpen. Wie ben jij? Waarom denk je te mogen zeggen wat je zegt? Ik bedoel maar, ik ben maar een simpele aap, maar er is iets aan het systeem dat niet klopt. Of het nu rechts is of links, het maakt niets uit.

Gepost door: Kingkong | 24-10-05

Groot Gelijk! Groot gelijk heb je, Kingkong. Het draait allemaal om de personencultus. Hier heb je de beste illustratie van. Nog voor we mijnheer zijn naam kenden, zagen we al twee foto's van hem. Straks poseert ie naakt. Neen, daar gaat het juist allemaal om: maak jezelf populair en verkoop dan je ideeën. Maar wie er niet in slaagt zichzelf populair te maken, kan zijn ideeën niet verkopen, hoe goed die ook zijn. En over die meerderheid die links helpt vormen in het bestuur, zoals mijnheer Lemaitre het zegt, dat is allemaal heel relatief natuurlijk. Eén man, Decoene, die trouwens geen slecht woord wil horen over De Clerck. Hoe noemen we dat?

Gepost door: Microman | 24-10-05

Allee toe Allee toe, ik ben nog niet begonnen en ik moet me al verantwoorden aan twee nachtbrakers. Mag ik ook nu en dan een keertje mijn gedacht zeggen, a.u.b?

Zeeer plezant, zulle, die discussie over het dak boven mijn hoofd. Eerst te sjiek en dan niet sjiek genoeg.

Heeft Kingkong misschien iets tegen Kortrijk? Ik niet, maar ja, ik woon er dan ook.

Gepost door: marc | 24-10-05

Kingkong is een aap Ik wil maar zeggen: trek er u niets van aan, zeg wat u te zeggen hebt. U bent tenslotte politicus. U wilt zeggen wat u aan de wereld wilt veranderen. Wel, doe dat dan. En luister niet naar de apen van deze wereld. Maar natuurlijk, u wilt een blog beginnen. Dat is zoals de politiek hé, mijnheer, als u daaraan begint, dan weet u niet waar het eindigt. Want een blog is een forum. Dat is de aard van het beestje. U laat mensen en apen reageren. Met andere woorden, u vraagt er zelf om. Ik laat u even met rust. Doe gewoon uw ding. Succes ermee.

Gepost door: Kingkong | 24-10-05

MICROMAN IS EEN AAP Treiteren is mijn vak. Plaag ze tot hun ware aard bovenkomt. En als ze dan nog vriendelijk en beschaafd blijven, dan zijn het wellicht mensen en geen politici. Dus, dan mogen ze aan politiek doen. Succes Marc Lemaitre!

Gepost door: Microman | 24-10-05

webloggen te Kortrijk
Webloggen te Kortrijk wordt een hype.
Er zijn nu al twee partijpolitieke bloggers. In het vooruitzicht van 2006.
En het moet nog beginnen !

Gepost door: walter maes | 29-10-05

Walter Op welke lijst ga je nu staan, Walter?

Ikzelf ben partijgebonden; mijn weblog niet noodzakelijk. ;))

Gepost door: Marc | 29-10-05

De commentaren zijn gesloten.